Θαλάσσια Σπορ

Η περιοχή της Πάργας με τις αμέτρητες παραλίες και τα καταπράσινα μέρη της αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των θαλάσσιων δραστηριοτήτων. Στην όμορφη παραλία της Πάργα, στον Βάλτο οι ταξιδιώτες που μπορούν να συμμετάσχουν σε κάποια από τα πιο συναρπαστικά θαλάσσια σπορ. Όπως για παράδειγμα μπορούν να κάνουν θαλάσσιο σκι, εκδρομές με ταχύπλοα, πτήσεις με αλεξίπτωτο, μπανάνα, Crazy Sofa, Surfing.

    Αχέροντας

Ο Αχέρων είναι ποταμός της περιφέρειας Ηπείρου και διασχίζει τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης. Ένας πραγματικός ποταμός που ρέει στη βορειοδυτική Ελλάδα και ξεχωρίζει στην κλασική μυθολογία. Στην Οδύσσεια του Ομήρου, η Κίρκη κατευθύνει τον Οδυσσέα στον κάτω κόσμο, λέγοντάς του ότι θα πρέπει να βρει το σημείο όπου ο Αχέροντας συναντά τον φλεγόμενο ποταμό Πυριφλεγέθων και την πηγή της Στυγός. Ο όρος «Πύλες του Άδη» είναι μυθολογικός και αρχαιολογικός, και αφορά σαφώς τις τρεις σιδερόφρακτες πύλες του Αρχαίου Νεκρομαντείου του Αχέροντα.

    Πεζοπορία στον Αχέροντα

Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας στον Αχέροντα θα απολαύσετε μια μαγευτική πεζοπορία δίπλα στον ποταμό Αχέροντα. Ένα τοπίο μοναδικό δίπλα στην φύση στο οποίο θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία.

    Δραστηριότητες στον Αχέροντα

Στον Αχέροντα μπορείτε να απολαύσετε διάφορες δραστηριότητες αφού ο ποταμός έχει εξελιχθεί σ’ έναν χώρο αθλημάτων της φύσης. Μερικές από τις δραστηριότητες όπου μπορείτε να απολαύσετε είναι η ιππασία στις Πηγές, το αλεξίπτωτο πλαγιάς, Rafting, canoe – kayak στα στενά του ποταμού, τοξοβολία, αναρρίχηση, καταδύσεις και άλλα θαλάσσια σπορ στην Αμμουδιά.