Πρέβεζα

Η Πάργα απέχει περίπου 68 χιλιόμετρα από την Πρέβεζα. Είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και βρίσκεται στο νότιο άκρο του. Η Πρέβεζα θυμίζει πάρα πολύ έντονα νησί καθώς βρέχεται από την θάλασσα από τις τρεις πλευρές της και διαθέτει και μαρίνα. Τα στενά σοκάκια και τα νεοκλασικά κτίρια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της.

Σύβοτα

Τα Σύβοτα είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό αρκετά φημισμένο το οποίο βρίσκεται στο νότιο άκρο του νομού Θεσπρωτίας, αρκετά κοντά στην Πάργα στον δρόμο προς Ηγουμενίτσα. Είναι χτισμένα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με λόφους τριγύρω από έναν μαγευτικό όρμο, καταπράσινα νησάκια, θαυμάσιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά που δικαιολογούν απόλυτα το ότι το χωριό αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό κάθε χρόνο.

Παξοί – Αντίπαξοι

Από την Πάργα υπάρχει δυνατότητα μετάβασης στους Παξούς και στους Αντίπαξους, με κάποιο από τα καραβάκια που πραγματοποιούν καθημερινά ημερήσιες εκδρομές.
Οι Παξοί είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος, χάρη στη γραφικότητα και αυθεντικότητα του τοπίου, τα καταπράσινα νερά, την αξιόλογη τουριστική υποδομή και τον κοσμοπολίτικο αέρα, το νησί προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών.
Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε όλες τις παραλίες, είναι να κάνετε το γύρο των νησιών με βάρκα, καθώς οι περισσότερες είναι μικρές και δυσπρόσιτες από την ξηρά. Στα αξιοθέατα των Παξών περιλαμβάνονται ο Γάιος με το Βυζαντινό του κάστρο, τα ιαματικά λουτρά του Οζιά, του Γιαννά και της Γλυφάδας, το χωριό Λογγός με τις ψαροταβέρνες και τα μπαράκια του, το χωριό Λάκκα με τον πέτρινο φάρο του 1832 και οι Αντίπαξοι με την παραλία Βουτούμι, που θεωρείται μία από τις ομορφότερες του κόσμου.

Νεκρομαντείο

Περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Πάργα βρίσκεται το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο της περιοχής. Πρόκειται για το σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι πηγές του ποταμού Αχέροντα αποτελούσαν τις Πύλες του Κάτω Κόσμου.

Αμμουδιά

Η Αμμουδιά αποτελεί σημαντικό τουριστικό θέρετρο κυρίως λόγω της μεγάλης παράδοσης και της σημαντικής περιβαλλοντικής της αξίας. Το χωριό της Αμμουδιάς βρίσκεται στις εκβολές του Αχέροντα ποταμού και βρέχεται από τα νερά του Ιονίου Πελάγους. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την θάλασσα και το φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες πλάι στο κύμα! Σύμφωνα με τη μυθολογική παράδοση, η περιοχή ανήκε στην εξουσία των υποχθόνιων θεοτήτων, κατοικούμενη από τους Κιμμέριους, οι οποίοι θεωρούνταν προσωποποιήσεις των ψυχών. Το χωριό αναδύθηκε από τα σπλάχνα της Αχερουσίας λίμνης, η οποία αποτελούσε την είσοδο της κοινωνίας των ψυχών. Επομένως δίκαιος μπορεί να θεωρηθεί ο χαρακτηρισμός της Αμμουδιάς ως χωριό του «Κάτω Κόσμου».  Απέχει από τα διαμερίσματα μόλις 7χλμ..